Botox - Skönhetsvård i Göteborg

Botox är ett toxin som produceras av bakterien Clostridium botulinum. Botox har används i över 20 år på personer för behandlingar av diverse muskelspasmer.

Botoxbehandlingar är en snabb föryngringsmetod där rynkor, linjer och veck trollas bort och är idag världens mest använda skönhetsingrepp.

Våra ansiktsmuskler tillsammans med vår mimik skapas linjer, kråksparkar och rynkor i ansiktshuden. Läkemedlet Botox blockerar tillfälligt signalöverföringen mellan nerv och ansiktsmuskler och hudens ålderstecken i form av rynkor slätas ut. Behandlingen ta ca 20 minuter och en tunn nål injiceras i det områden som ska behandlas. Botoxbehandlingen är nästan helt smärtfri och du kan se resultatet redan efter några dagar. Vi ser alltid till att din naturliga skönhet kommer fram vid våra botoxbehandlingar.

Botox kan även användas i rent medicinskt syfte där spänningshuvudvärk och migrän lindras. Svettningar såsom handsvett och armsvett behandlas genom att svettkörtlarna blockeras av botox. Behandlingen håller ca 3 månader.

Biverkningarna med botox är få men det kan uppstå en viss huvudvärk dagarna efter behandlingen samt blåmärken efter nålsticken. Det har aldrig rapporterats i vetenskaplig skrift om några allvarliga biverkningar av botox då den maximala dosen som används är flera gånger mindre än den mängd botulinum toxin som skulle kunna skada patienten.

FDA

Den amerikanska kontrollmyndigheten Food and Drug Administration har godkänt Botox® för kosmetiskbehandling april 2002. Kanada godkände preparatet tidigare och är idag godkänt i Europa sedan 2004.

Rynkor? Det hade jag nr jag var ung! /Jacek Bartosik. Dr. Med. Leg. Lkare

Alla våra injektionsbehandlingar utförs av vår ansvariga specialistläkare.